European Media Partner

Montana Free - frihed til at forandre

Vi skal skal have mulighed for at sætte vores personlige mærke, skabe vores eget unikke rum og fortælle nye historier. Det er baggrunden for Montana Furnitures nye reolsystem, Montana Free.

- Reolsystemet er designet til vores nye måder at bo på. Det er skabt til at være fritstående, let at kombinere og meget mobilt. Man kan sige, at det både er designet til at bestå, men en også til at forandre sig, fordi livet, vores humør og behov forandrer sig hele tiden. Det er baggrunden for Montana Free, fortæller Joakim Lassen, direktør for Montana Furniture. 

Montana Free består af 12 faste opstillinger, som kan vælges med eller uden en indskudt hylde. Opstillingerne varierer i størrelse og funktion fra den helt lave bænk med to hylder, til den store opstilling med seks hylder i højden. Designet kan derfor både fungere som en luftig og dekorativ rumdeler, og en monumental reol op ad en væg. 

Den nye reol er skabt af designeren Jakob Wagner, som har haft til formål at skabe et fritstående system, der tilfører nye opbevaringsmuligheder og giver endnu mere frihed til personlig kuratering af kundens hjem.  

- Jeg har taget udgangspunkt i Montanas design DNA, men skabt et fritstående system, der tilfører nye opbevaringsmuligheder og giver endnu mere frihed til personlig kuratering af hjemmet, fortæller Jakob Wagner.

Reolsystem er opbygget af lakerede MDF-hylder, adskilt af slanke stager. Hylder og stager fås i fire lakfarver: New White, Fjord, China Red og Black. Panelerne er beklædt med tekstil og findes i farverne Purple, Stone, Grey, Natural, Rust, Lilac, Nude og Mustard. De fleksible stofplader kan tilkøbes, så man kan lege med farver og udtryk, skabe mindre rum og forandre reolens gennemsigtighed.

Montana Free er en del af den trend, som markedet oplever, hvor møblerne skal kunne flyttes rundt, og de skal kunne udvides og forandres efter skiftende behov. Det skyldes, at behovet for opbevaring - at gemme ting væk - er for nedadgående, fordi vi får mindre og mindre papir, mens musik og film klares af digitale streamingtjenester.  

- Montana Free er designet til at vise vores personlige genstande, som en del af vores liv, oplevelser og værdier. Den skal tilfredsstille vores behov for at skabe et stort, åbent kanvas, for vi vil gerne udstille ting, vi samler på. Og med tekstilfladerne kan vi forandre reolens udtryk, lige så ofte vi har lyst til. Vi kan gøre reolen mere eller mindre transparent og dermed skabe kulisser for de ting, vi sætter ind. Hermed iscenesætter vi de personlige genstande, vi omgiver os med, og som betyder noget for os, fordi de udtrykker en del af vores personlighed, fortæller Joakim Lassen.

Han understreger, at vi ønsker at omgive os med noget, der varer for livet, fordi det har høj kvalitet. Men samtidig skal vores møbler understøtte vores behov for at forandre os. 

- Montana Free kan forandre sig og dermed følge med i de forandringer, vi selv oplever. Vi kan iscenesætte vores liv gennem en display-reol med ting, der understreger vores personlighed. Men intet er statisk - et still leben kan forandre sig for eksempel i henhold til om det er forår eller jul – eller blot skifte med vores humør. Derfor opfordrer Montana Free til, at du sætter dit mærke, skaber dit rum og fortæller nye historier, slutter Joakim Lassen.


Del

Journalist

Bent Bøkman

Andre artikler