European Media Partner
Arina og Anya Woron LIVSSTIL

By women for women

Det bæredygtige og veganske lingeri- og badetøjsbrand Woron giver kvinder en følelse af blød komfort og understøtter kvindens femininitet. En følelse, der skinner igennem fra inderst til yderst.  

De to søstre Anya og Arina Woron står bag det populære veganske lingeri- og badetøjsbrand Woron, der bl.a. har Hollywoodstjernerne Emma Watson og Daniella Monet på kundelisten. 

Anya har en baggrund inden for beautybranchen, og Arina kommer fra modebranchen, hvor hun har designet for store modehuse i København og London. 

Det blev dog en rejse væk fra modebranchen, der mindende Arina om, hvor meget hun elsker tøj og tekstiller, men at tilgangen til arbejdet burde være en anden, end den hun kendte fra de store modehuse. Ideen til Woron begyndte derfor at tage form, og da Arina pitcher ideen om det veganske undertøj til Anya, beslutter de sig for, at det er det her, de vil og tror på.

Bæredygtighed er selve fundamentet for Woron, og derfor måtte de to søstre bruge over et år på at finde de helt rigtige leverandører, længe før deres første kollektion blev præsenteret:

- Fordi bæredygtighed er så vigtigt et element for os, var vi nødt til at kontakte mange forskellige leverandører, fordi bæredygtighed, da vi startede, ikke var et særlig defineret område. Mange af de leverandører, vi var i kontakt med, mente, at de leverede et bæredygtigt produkt, selvom det ikke nødvendigvis var tilfældet. Så det var en lang rejse at finde frem til de rigtige samarbejdspartnere, der kunne gøre det muligt, at vi for fire år siden lancerede Woron, fortæller Arina Woron.


Et hul i markedet

Selv om det unge brand kun har fire år på bagen, blev grundstenen lagt flere år forinden, da Anya som 19-årig fik konstateret en hjertesygdom, der krævede en omfattende operation:

-Det var i tiden omkring Anyas hjerteoperation, at jeg lavede den første BH. Det var min gave til hende og noget af det, jeg kunne bidrage med i en rigtig svær tid. Der ligger en stor skrøbelighed i, at ens femininitet kommer på prøve som 19-årig. Operationen efterlod Anya med et stort ar, der gjorde det umuligt for hende at gå med en almindelige bøjle-BH. Man kan sige, at det var dét, der kickstartede det hele, allerede før vi selv var opmærksomme på det. Det er også grunden til, at vi er så passionerede omkring at lave soft-bras. Vores soft-bras er både lækre at have på og se på. Man behøver ikke at gå på kompromis for at skabe noget, der både er behageligt og sexet, lyder det fra Arina Woron.

Passionen omkring den bløde BH har derfor eksisteret længe for de to søstre og er derfor et naturligt grundlag for, hvorfor de har valgt at arbejde med undertøj som base.


Bæredygtig femininitet

Hos Woron er alle produkter veganske. Det vil sige, at de kun arbejder med plantebaserede fibre, hvor hovedmaterialet er lavet af bøgetræsfibre. Desuden arbejder de med bomuld af den højeste standard, og i deres badetøjsserie arbejder de med genanvendte plastikflasker fra havbunden. Det betyder, at der på intet tidspunkt i produktionen er dyr, der har lidt eller på anden måde været involveret. Selv den symaskineolie, der bliver brugt i produktionen, er plantebaseret, for hos Woron er der to vigtige elementer, der definerer deres produkt:

- Først og fremmest kan man sige, at vores produkt er lavet af kvinder for kvinder. Det er vores hovedelement. Det er vigtigt, at femininiteten og integriteten er en del af produktet. Der er ikke noget, der strammer op eller skubber op, men vores produkt understøtter de kvinder, der bærer det.  Det andet element er det bæredygtige, som vi ser som en selvfølge. Involverede samarbejdspartnere skal selvfølgelig arbejde bæredygtigt og med ordenlige lønforhold, fordi det er vores eget produkt og dermed vores ansvar, at vi kan stå inde for hele processen. Det er meget vigtigt for os, afslutter Arina Woron.


Se mere hér


Del

Journalist

Redaktionen

Andre artikler